Probleemloze start Drents kampioenschap springen Exloo

Share
  • 27 juli 2017 21:45

door: Steven Stegen, 27 juli 2017 21:45

Exloo | STEGEN.NET

De Drentse kampioenschappen springen zijn donderdag van start gegaan op de zandbodem in Exloo. De mooie entourage maakte veel indruk, ook op de paarden in de klasse B. In die klasse waren er dan ook weinig foutloze ritten.

Marsha Schütte met de zeer hoog springende Harvey in de klasse B.

Marsha Schütte met de zeer hoog springende Harvey in de klasse B.
FOTO: Steven Stegen

Uiteindelijk bleven maar 14 combinaties foutloos van de 65 gestarte combinaties. Vrijdag valt de beslissing in de finale. Jaap Mantingh zette volgens de jury de mooiste rit neer. De ruiter van RV Exloo werd met Homerun beloond met 85,5 punten voor de stijl. Eline Slager werd tweede met Revel Lady met 85 en Nikita Kralt derde met 82,5.

Huizenhoog
Er waren ook de nodige combinaties die het parcours niet uitreden. Zoals Marsha Schütte met Harvey, die wel een paar indrukwekkende sprongen liet zien. Huizenhoog ging de bruine over de hindernissen. De 16-jarige amazone uit Emmen kon er na afloop wel om lachen. ,,Ik zat er pas voor de vierde keer op, dit was onze eerste wedstrijd. Hij was een beetje onder de indruk.”

In de klasse L zette Willem Schepers donderdag de beste rit neer. Met Fantastisch reed hij foutloos rond en was hij sneller dan Jente Hollander met Diesel 10 PS en Nathalie Hof met Zandokan. De Drentse kampioenschappen in Exloo duren tot en met zaterdag.

De uitslagen kun je hier live volgen.

[wppa type=”slide” album=”43″ size=”auto”]Any comment[/wppa]