Maxime van Andel presteert opvallend met Ivivo VDL bij Train & Trade in Exloo

Share
  • 25 maart 2018 15:02

door: redactie, 25 maart 2018 15:02

Exloo | STEGEN.NET | ONNK
Vrijdagavond vond een drukbezochte tweede editie van de Train & Trade plaats op het Hippisch Centrum Exloo. Als grote winnaar kwam Maxime van Andel met Ivivo VDL (v. Harley VDL) van de VDL-Stud uit de bus.

De avond begon met het vrijspringen, waarbij juryleden Ernesto Canseco en Bas van der Aa de paarden van commentaar voorzagen. Een mooie gelegenheid voor ONNK-deelnemers om te oefenen met vrijspringen. Vervolgens waren er enkele rubrieken voor jonge springpaarden onder het zadel.

Maxime van Andel was met Ivivo VDL (v. Harley VDL) de winnaar bij Train & Trade van het ONNK.

Maxime van Andel was met Ivivo VDL (v. Harley VDL) de winnaar bij Train & Trade van het ONNK.
ONNK

De rubriek overige leeftijden werd gewonnen door amazone Maxime van Andel met de uit een Con air-moeder gefokte Ivivo VDL. Een tweede plek was er voor Nicole Botma met Ilse (v. Cardento). Botma mocht tevens de gratis dekking van Gerardus Post (Ritta Hoeve) in ontvangst nemen.

In de rubriek 5-jarige springpaarden ging Alex Chitty met de Den Ham Blue-nakomeling It’s Hammy er met de winst vandoor. De tweede plaats was voor amazone Tabitha Verburg met Inea o.a. (v. Carrera). Fokker O. Anema te Wyckel mocht de dekking van de schimmelhengst Emir R van Stal Brouwer in ontvangst nemen. Een derde plek was er voor Kim Falkena en de Zavall-nakomeling Izarado.

In de slotrubriek 4-jarige springpaarden mochten Sander Naber en Geke Prins gezamenlijk de eerste prijs in ontvangst nemen. Naber reed de donkerbruine Namelus R-zoon Jasper W en Prins stuurde de El Clarimo-nakomeling Jord knap rond. De waardecheque van € 1.000,- voor een dekking van Zangersheide werd in ontvangst genomen door fokker Braams te Annen. Een gedeelde tweede plek was er voor Regina van Leeuwen met Jestri HBC (v. Charisma) en Anna de Koning met de Zirocco Blue-nakomeling Julio.

Het Hippisch Centrum Exloo is een samenwerking aangegaan met het ONNK, het Open Noord Nederlands Kampioenschap voor vrijspringen en vrijbewegen. Op de volgende data vinden de ONNK voorselecties plaats:
– 31 maart a.s. te Bronneger
– 14 april a.s. te Boyl
– 21 april a.s. te Winschoten
Gevolgd door de grote ONNK finale op 28 april a.s. te Exloo met aansluitend de Exloo Spring Auction for Showjumpers and Dressage Horses.