Marten Luiten: ‘fijn om het nor­male leven weer op te pakken’

Share
  • 20 augustus 2022 15:36

door: redactie, 20 augustus 2022 15:36

📌 WINSCHOTEN – Het is inmiddels negen weken geleden dat ik m’n sleutelbeen gebroken heb. Vooral de eerste twee weken waren niet zo’n pretje, maar gelukkig kreeg ik van meerdere mensen veel hulp, zodat thuis met de paarden alles door gereden werd.

door: Marten Luiten

Dat scheelde enorm, want na 3,5 tot 4 weken ben ik er al weer even op gaan zitten en vanuit daar hebben we dat rustig uitgebouwd. Inmiddels train ik alle paarden weer fanatiek zelf en heb ik van m’n sleutelbeen eigenlijk geen last. Ik heb zelfs alweer proeven gereden, zoals tijdens de laatste WK selectie voor Jonge Dressuurpaarden en de Pavo Cup.

Af en toe ga ik nog naar de fysiotherapeut om met behulp van oefeningen er voor te zorgen dat ik nog meer op kracht ga komen. Ik ben ontzettend blij dat het allemaal zo goed verlopen is en ik kijk er naar uit om langzamerhand weer meer wedstrijden mee te pakken! Ik heb nog geen hele concrete planning, maar in oktober is Indoor Friesland weer terug op de kalender en daar wil ik heel graag starten en naar toe werken!

Voor mij heeft het geholpen om in het begin veel te laseren! Verder is het goed om wel echt rust te nemen de eerste weken, daarna denk ik dat ik zelf wel snel genoeg kon voelen wat wel of niet kon. Mensen vragen me ook wel of ik me heb verveeld, maar dat viel gelukkig mee. Alle keren dat mijn paarden werden gereden kon ik er bij zijn en ik had meer tijd om les te geven. Maar wat is het fijn om het normale leven weer te kunnen oppakken!

📝 Stegen.net