Betrokken en geliefde paarden­man Willem Luiten over­leden

Share
  • 29 september 2022 14:00

door: redactie, 29 september 2022 14:00

📌 WINSCHOTEN – Bevrijdend voor hem, ver­drietig voor ons. Dat staat te lezen in de over­lijdens­adver­tentie van Willem Luiten. De bekende en aima­bele Groningse paarden­man overleed afgelopen maan­dag op 59-jarige leeftijd.

De KNHS omschrijft Luiten als een “duizendpoot op het gebied van officials­functies binnen de paarden­sport.” Vanaf 1991 bekleedde hij vele functies in de paarden­sport, zoals spring­jury, natio­nale en inter­nationale steward.

Naast zijn functies als hippisch official in binnen- en buiten­land, was Willem Luiten ook enkele jaren werk­zaam als KNHS Manager Wedstrijd­sport. Daarnaast was hij betrokken bij de oplei­dingen van KNHS officials.

Willem Luiten als toeschouwer in Exloo, begin mei dit jaar.

Begin 2021 besloot Luiten als gevolg van zijn afne­mende gezond­heid om al zijn official functies neer te leggen. Als blijk van waardering voor zijn enorme bijdrage aan de paarden­sport ontving hij toen de gouden KNHS-speld. Ondanks zijn ziekte probeerde Willem Luiten nog volop van het leven te genieten en zo veel mogelijk aanwezig te zijn bij de wed­strijden van zijn zoon Marten.

Willem Luiten laat zijn echtgenote Hilda en zonen Marten en Gijs na. De redactie van Stegen.net wenst hen veel sterkte bij dit zware verlies.

📝 Stegen.net | KNHS