door: Wendy Scholten, 10 april 2022 11:40
Mariska van Groningen van Outdoor Gelderland en Eric en Nory Morssinkhof van Paardensportcentrum Lichtenvoorde hebben recent de handen ineengeslagen. Er zijn prachtige plannen voor de 16e editie, die meer dan alleen paardensport zal ademen.
Meer dan alleen paardensport? ,,Ik heb een grote passie voor de paardensport en vind topsport fantastisch. Maar ik ben ook echt een verbinder,” begint Mariska van Groningen de slogan toe te lichten. ,,Dus ik vind het belangrijk dat Outdoor Gelderland voor iedereen toegankelijk en aantrekkelijk is, voor paardensporters en niet-paardensporters. Er moet reuring zijn, je moet sport voelen en beleven, maar de zakenmensen moeten het ook aantrekkelijk vinden om hun relaties op het evenement uit te nodigen. Door een aantrekkelijk bijprogramma hopen we zoveel mogelijk regionale doelgroepen bij het evenement te betrekken. Scholen, mensen met een beperking, verzorgingstehuizen, sporters, business-to-business, maar ook Bixie-kinderen en hun opa’s en oma’s. Al die kleine kindjes gaan bijvoorbeeld het dressuurgala op zaterdagavond openen.”
De razend enthousiaste Van Groningen is al vanaf de eerste editie bij Outdoor Gelderland betrokken, eerst vanuit haar functie bij organisatiebureau EQ International, de laatste jaren als directeur van het evenement. Door haar contacten met Eric en Nory Morssinkhof voor Jumping de Achterhoek kwam ook Outdoor Gelderland ter sprake. ,,Toen de concoursdatum op Papendal onzeker werd, kwam dit opeens ter sprake. We hebben een paar heel mooie evenementen binnen onze gemeente Oost-Gelre en daar past Outdoor Gelderland natuurlijk ook tussen.”
Die beleving en betrokkenheid van de regio heeft de familie Morssinkhof altijd essentieel gevonden. Hun accommodatie wordt niet alleen gebruikt voor internationale topevenementen, maar ook voor regionale activiteiten. Zo hebben rijverenigingen, voltigeurs, stamboeken, veilingen en de Special Olympics allemaal gebruik gemaakt van Paardensportcentrum Lichtenvoorde.
,,Alles wat maar mogelijk is, doen we hier voor de paardensector. Om wat terug te doen maar ook om binding te creëren,” vertelt Nory. ,,Je kunt hier wel je eigen dingetje doen, maar de mensen uit de omgeving moeten het ook leuk vinden wat wij hier doen, want dat is een win-winsituatie denk ik.”